Skip to content

Στην κοινή γνώμη επικρατεί η άποψη ότι οι αθλητές που κάνουν πρωταθλητισμό καταφεύγουν σε απαγορευμένες ουσίες που ενισχύουν τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους. Για μερικούς είναι αλήθεια. Οι έλεγχοι έχουν πολλαπλασιαστεί και έτσι πολλοί «άτιμοι» αθλητές εντοπίζονται και τιμωρούνται. Το πρόβλημα θα ήταν ανεκτό αν περιοριζόταν σε λίγους μωροφιλόδοξους αθλητές. Δυστυχώς, επεκτείνεται και σε αθλητικές ομοσπονδίες και κρατικές οντότητες που αναζητώντας τη διάκριση καταπατούν τα δικαιώματα όλων των άλλων, ταΐζοντας τους αθλητές τους με απαγορευμένες ουσίες προκειμένου να επιτύχουν ό,τι δεν μπορούν να επιτύχουν η φύση και η ανθρώπινη προσπάθεια. Η διεθνής αθλητική κοινότητα οργανώθηκε για να αντιμετωπίσει τη μάστιγα του ντόπινγκ και έγινε πολύ αυστηρή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ο ντροπιαστικός αποκλεισμός της Ρωσίας από τους τελευταίους Χειμερινούς Ολυμπιακούς λόγω των πολλών κρουσμάτων ντόπινγκ των αθλητών της στους προηγούμενους Ολυμπιακούς, που κατέτειναν στην εξοργιστική εξαπάτηση των υπολοίπων αθλητών.

Οι απατεώνες αθλητές κερδίζουν και οι νίκες τους και τα ρεκόρ τους μετράνε, εκτός αν τους εντοπίσουν. Δεν είναι εύκολο, για τον μη ειδικό όπως είμαι εγώ, να καταλάβει ποιος παίρνει και ποιος δεν παίρνει απαγορευμένες ουσίες. Χρειάζονται συστηματικοί και επανειλημμένοι έλεγχοι, που έχουν αρχίσει να γίνονται προκειμένου να εντοπιστούν οι παραβάτες. Θυμάμαι, όμως, παραδείγματα αθλητών που κυριαρχούσαν, ανεξήγητα για πολλά χρόνια, πριν αποκαλυφθεί ότι η κυριαρχία τους οφειλόταν σε ουσίες. Και μπορεί να αποκαλυπτόταν ο ντοπαρισμένος αθλητής και να του αφαιρούνταν οι διακρίσεις, αλλά κανείς δεν μπορούσε να δώσει την ικανοποίηση της νίκης στον δεύτερο, που μάθαινε ότι ήταν πρώτος μερικά χρόνια μετά τους αγώνες.

Θα αναρωτηθείτε τι μ’ έπιασε και γράφω για το ντόπινγκ. Θα σας το εξηγήσω. Ελπίζω να με καταλάβετε. Στις 26 Φεβρουαρίου η Ρέα Βιτάλη έγραψε στο Protagon ένα άρθρο με τίτλο «Ο Π.Κ. και η αναπηρία της μη ντροπής». Μελετώντας τον Π.Κ. απορεί η κ. Βιτάλη «πώς διαχειρίζεται τη μεγαλύτερη αναπηρία που μπορεί να ζήσει άνθρωπος. Το να μη ντρέπεται». Θυμήθηκα ένα περιστατικό με τον Γεώργιο Ράλλη. Αρχές 1981, πρωθυπουργός ο Ράλλης και εγώ νεαρός υπουργός Βιομηχανίας και Ενέργειας. Οι δυο μας, μόνοι στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή. Η συζήτηση για τον Ανδρέα Παπανδρέου. «Ξέρετε κ. Μάνο σε τι οφείλεται η δύναμη του Παπανδρέου;», με ρώτησε και εγώ περίμενα αμίλητος να μου πει. «Δεν ντρέπεται!» Τότε, πριν από 37 χρόνια, δεν έδωσα τόση σημασία στο τι μου είπε ο Ράλλης. Με τα χρόνια όμως κατάλαβα ότι πράγματι το να μη ντρέπεσαι δεν είναι αναπηρία αλλά το κρυφό όπλο για να κερδίζεις τους πολιτικούς σου αντιπάλους. Το γνωρίζω, έχω χάσει από τέτοιους.

Παρακολουθώ τον ΣΥΡΙΖΑ και έχω την εντύπωση ότι η «αναπηρία της μη ντροπής», που περιγράφει η κ. Βιτάλη, έχει εξαπλωθεί σε όλο το κόμμα. Δεν είναι μόνο ο πρωθυπουργός που αραδιάζει, με τη μεγαλύτερη άνεση, τα μεγαλύτερα ψέματα, αλλά και όλοι οι υπουργοί του και οι βουλευτές το ίδιο. Ολοι αυτοί δεν είχαν τον παραμικρό ενδοιασμό ή συστολή να παραπέμψουν 10 επιφανείς αντιπάλους τους σε προανακριτική επιτροπή της Βουλής στηριγμένοι σε έωλες κατηγορίες. Παρακολουθώντας τον πρωθυπουργό να αγορεύει υποστηρίζοντας την παραπομπή, μεταξύ άλλων, του πρώην υπηρεσιακού πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου του ΣτΕ αναρωτιόμουν: «Μα καλά, δεν ντρέπεται;». Και στη συνέχεια όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ντροπή, ψήφισαν για την παραπομπή του.

Τα σκεφτόμουν όλα αυτά και κάπως τάραξαν τον ύπνο μου. Ενας περίεργος εφιάλτης. Θα τον περιγράψω πριν τον ξεχάσω. Η Novartis, ο μεγάλος ελβετικός κολοσσός, είχε ενοχληθεί πάρα πολύ από τις συμβουλές της τρόικας όπως εφαρμόστηκαν από τους κ. Λοβέρδο και Γεωργιάδη όταν ήταν υπουργοί. Αποφάσισε λοιπόν να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα για να τους εξοντώσει πολιτικά έστω και αν με τον τρόπο αυτό υφίστατο και η ίδια μερικές ζημιές. Σημασία για τη Novartis έχει να μη τους ξαναβρεί μπροστά της όταν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία. Συνεργάζεται λοιπόν με την κυβέρνηση όσο χρειάζεται για να τη διευκολύνει να κατασκευάσει κατηγορίες εναντίον των αντιπάλων της. Σε όλες τις χώρες όπου η έρευνα των Αμερικανών αποκάλυψε τις πρακτικές της Novartis, της επεβλήθησαν πρόστιμα. Οχι στην Ελλάδα. Επειδή ακριβώς συνεργάζεται.

Το δεύτερο σκέλος του προγράμματος της Novartis είναι πολύ πιο φιλόδοξο και στηρίζεται σε τεχνολογίες αιχμής που έχει αναπτύξει σε μυστικά εργαστήρια στις Ινδίες με χρηματοδότηση της κομμουνιστικής Κίνας. Εκεί λοιπόν έχουν φτιάξει μια αλοιφή σε μορφή gel για τη «μη ντροπή» για δερματική χρήση, που διαθέτουν δοκιμαστικά και μυστικά με το όνομα Skamloes, σε δοσιμετρικό δοχείο πολλαπλών δόσεων (60g) με δοσιμετρική αντλία σταθερού όγκου. Η συνιστώμενη δόση του Skamloes είναι 3g που εφαρμόζεται άπαξ εβδομαδιαίως το πρωί την ίδια περίπου ώρα. Κάθε αντλία Skamloes επαρκεί για 20 εβδομαδιαίες δόσεις. Το μειονέκτημα είναι το κόστος. Η Novartis διαθέτει το Skamloes σε επιλεγμένους πελάτες (κατόπιν αδείας της κινεζικής κυβέρνησης) στην τιμή των 1.400 ευρώ ανά αντλία. Οποιος εφαρμόζει το Skamloes στο σώμα του, τον πρώτο μήνα δεν αντιλαμβάνεται αλλαγές, στη συνέχεια όμως αποκτά την αυτοπεποίθηση της μη ντροπής. Σε δύο μήνες είναι πια άπιαστος. Ψεύτης, αναίσθητος, πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Τις δυνατότητες του Skamloes στην Ελλάδα αντελήφθη από το 2014 η κινεζική κυβέρνηση που είχε υποστηρίξει την ανάπτυξή του Skamloes. Ανέθεσε στον Captain Fu, CEO της COSCO, να προσφέρει στον πρωθυπουργό 1.500 αντλίες Skamloes που θα έφθαναν για τους βουλευτές και τα στελέχη του πρωθυπουργικού γραφείου για περίπου τρία χρόνια. Ετσι εξηγείται πως όλοι οι Συριζαίοι βουλευτές, χωρίς εξαίρεση, ψήφισαν για την παραπομπή χωρίς οποιοδήποτε αξιόπιστο στοιχείο του κ. Πικραμμένου, του κ. Σαμαρά και των 8 πρώην υπουργών. Ψήφισαν υπό την επήρεια «μη ντροπής» του αγνώστου σκευάσματος Skamloes της Novartis. Δεν γνωρίζω τι συμβαίνει όταν κάποιος διακόψει την εφαρμογή του Skamloes. Θα δούμε τώρα με την κ. Αντωνοπούλου. Οταν τελειώσει η αντλία της. Ισως της έχει δώσει άλλη μία δόση ο κ. Τσίπρας ως δώρο αποχαιρετισμού. Για να έχει στην Αμερική, ποιος ξέρει.

Στις εκλογές θα πρέπει να προσέξει η Ν.Δ. και να καταγγείλει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά διεθνώς, ότι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ μετέχουν στις εκλογές έχοντας προετοιμαστεί με Skamloes, το φάρμακο της «μη ντροπής» της Novartis που καθιστά τον εκλογικό αγώνα άνισο. Δυστυχώς, η κομμουνιστική Κίνα στηρίζει τον κομμουνιστικό ΣΥΡΙΖΑ με την ελπίδα ότι μέσω του λιμανιού η ελληνική κυβέρνηση θα επιτρέψει στην Κίνα να διεισδύσει στρατηγικά στην Ευρώπη. Χωρίς την έγκριση της Κίνας η Novartis δεν θα χορηγούσε τις αυξημένες δόσεις Skamloes που απαιτούνται για τον εκλογικό αγώνα. Ελπίζω να αντιλαμβάνεστε ότι κατά τη διάρκεια ενός εφιάλτη φαντάζεται κανείς φανταστικά πράγματα που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Ολα όσα περιέγραψα είναι φανταστικά. Ζητώ συγγνώμη από τους ανθρώπους των οποίων τα ονόματα ενέπλεξα. Προέκυψαν στον εφιάλτη και δεν ήξερα πώς να τους κρύψω. Το μόνο που δεν είναι φανταστικό είναι το ανεξήγητο γεγονός της γενικευμένης «μη ντροπής» στον ΣΥΡΙΖΑ που άλλοι, καταλληλότεροι από εμένα, οφείλουν να εξηγήσουν.

 

Δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή 03.03.2018

Back To Top