Skip to content

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχυσαν ποταμούς δακρύων διάφοροι “ενδιαφερόμενοι” και “δημοσιογράφοι” για το ζήτημα της εκλογικής συνεργασίας Δράσης-Φιλελεύθερης Συμμαχίας και της Δημοκρατικής Συμμαχίας της κας Μπακογιάννη.

Με την επίσημη έναρξη  της προεκλογικής περιόδου και τις ασφυκτικές προθεσμίες που ισχύουν, η συνέχιση αυτής της συζήτησης δεν έχει πια κανένα πρακτικό νόημα.

Η Δράση σε συνεργασία με τη Φιλελεύθερη Συμμαχία συμμετέχουμε στις εκλογές με συνδυασμούς σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες απαρτιζόμενους από νέους ανθρώπους που θέλουν να προσπαθήσουν για το συλλογικό καλό και όχι για να ικανοποιήσουν ανόητες ματαιοδοξίες.

Ένα από τα επιχειρήματα που ακούστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες  ζητάει απάντηση:

Λένε: Η χωριστή κάθοδος σημαίνει ότι ούτε η Δράση με τη Φιλελεύθερη Συμμαχία ούτε η ΔΗΣΥ θα συγκεντρώσουν το 3% των ψήφων και άρα θα μείνουν εκτός Βουλής. Συνεπώς, συνεχίζει ο συλλογισμός, η ψήφος μου στο ένα ή το άλλο κόμμα είναι χαμένη και άρα θα ψηφίσω Ν.Δ. ή ΠΑΣΟΚ ή και κάτι άλλο! Πως σας φαίνεται αυτή η λογική;

Το υπονοούμενο είναι ότι μαζί Δράση και ΔΗΣΥ θα ξεπερνούσαμε το 3% οπότε θα ήμασταν άξιοι να δεχθούμε την πολύτιμη ψήφο.

Λένε: Ξέρω τι μου αρέσει ή ξέρω τι είναι καλό για την πατρίδα μου, αλλά δεν το υποστηρίζω διότι δεν βλέπω αρκετούς άλλους να το υποστηρίζουν. Η λογική του δεν μπορώ να απομακρυνθώ από το κοπάδι. Αυτός ο τρόπος σκέψης  δείχνει έλλειψη αυτοπεποίθησης. Παραίτηση. Ωχαδερφισμό. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης και η παραίτηση επενδύονται με ρασιοναλιστικά επιχειρήματα που λειτουργούν ως συγχωροχάρτι μιας ένοχης και συμβιβασμένης συνείδησης. Αναρωτιέμαι, δεν περνά από το μυαλό τους ότι αν υποστηρίξουν  ό,τι είναι καλό για την πατρίδα τους  ενδέχεται να πείσουν και άλλους να κάνουν το ίδιο και έτσι μαζί, να επιτύχουμε;

Είναι καιρός να προσπεράσουμε αυτό τον τρόπο σκέψης και να περιφρονήσουμε όσους προσπαθούν να τον επιβάλλουν. Η Δράση και η Φιλελεύθερη Συμμαχία απευθυνόμαστε σε εσάς  που πιστεύετε στις δυνάμεις σας. Σε εσάς που θέλετε να τα καταφέρετε στη ζωή χωρίς ρουσφέτια, χωρίς μέσο, χωρίς κόλπα, που το μόνο που ζητάτε  από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου είναι να πάψουν να ανακατεύονται στη ζωή σας και να βγάλουν από τα πόδια σας το βαρίδι του άθλιου σημερινού κράτους. Απευθυνόμαστε σε εσάς που ζητάτε  ένα περιβάλλον που θα ενδυναμώνει τις προσπάθειες σας, που θα σας επιτρέπει να απογειωθείτε.

Από τα πιο πάνω, ελπίζω να κατανοείτε γιατί το κεντρικό μας σύνθημα είναι “Πολίτες και όχι πελάτες”. Γιατί σας καλούμε να δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης στον εαυτό σας! Στον εαυτό σας, όχι σε εμάς.

Προσπαθούν να σας πείσουν ότι το δίλημμα στις εκλογές είναι μεταξύ των μνημονιακών και των αντιμνημονιακών δυνάμεων.  Αυτό το δίλημμα δεν χωράει τη Δράση και τη Φιλελεύθερη Συμμαχία. Μας αφήνει απ’ έξω. Μνημονιακές είναι τάχα η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Οι ίδιες δυνάμεις που κατέστρεψαν την Ελλάδα. Αντιμνημονιακές είναι όλες οι άλλες που ποτέ δεν άσκησαν κυβερνητική εξουσία και προδήλως δεν επιθυμούν να την ασκήσουν. Με αυτό το καλούπωμα του διλήμματος ωθούνται οι “συνετοί” να ψηφίσουν ξανά Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ επειδή δηλώνουν τώρα ότι πιστεύουν “στο ευρωπαϊκό παρόν και μέλλον της χώρας μας”. Αναρωτιέμαι ποια σημασία έχει τι δηλώνουν όταν οι πράξεις τους είναι εκείνες που έφεραν τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας, οι πράξεις τους είναι εκείνες που δημιούργησαν το διακύβευμα παραμονή ή αποπομπή από την Ευρώπη. Καλούμαστε να πιστέψουμε τις σημερινές δηλώσεις τους και να λησμονήσουμε τις πράξεις της τελευταίας δεκαετίας. Τις πράξεις τους στη Βουλή μέχρι τη τελευταία ημέρα πριν από την προκήρυξη των εκλογών!

Ελπίζω να μη παρασυρθείτε. Λέγεται ότι ο Αϊνστάιν όρισε την παραφροσύνη ως την επανάληψη του ίδιου σφάλματος με την ελπίδα ότι θα αλλάξει το αποτέλεσμα.

Τι είναι η Δράση και η Φιλελεύθερη Συμμαχία; Μνημονιακή ή αντιμνημονιακή; Συμφωνούμε με όλες τις  πρόνοιες του μνημονίου για διαρθρωτικές αλλαγές (άνοιγμα αγορών, ευελιξία, κλειστά επαγγέλματα, κ.λπ). Συμφωνούμε και υπερθεματίζουμε. Διαφωνούμε με τη δειλή προσέγγιση απέναντι στο κράτος. Θεωρούμε ότι το κράτος  πρέπει να μπει σε αυστηρή δίαιτα και να αποβάλλει κάθε περιττό λίπος, κάθε τι το περιττό. Θέλουμε να υπάρξουν πρωτογενή πλεονάσματα αμέσως. Λέμε όχι στις περικοπές των μισθών όλων των δημοσίων υπαλλήλων. Υπάρχουν θαυμάσιοι και άξιοι υπάλληλοι που πρέπει να αναδειχτούν και να αμειφτούν ανάλογα με την απόδοσή τους. Κράτος σε αυστηρή δίαιτα και συγχρόνως κράτος που ενδυναμώνει και αναγνωρίζει τα καλά στελέχη του. Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ εδώ.

Την Ελλάδα τη θέλουμε, με όποιο κόστος, στην  Ευρώπη διότι αλλιώς, μόνη, θα κινδυνεύσει.

Επαναλαμβάνω: Δείξτε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες σας, δώστε ψήφο εμπιστοσύνης στον εαυτό σας. Κάντε το σωστό. Ψηφίστε σοβαρά.

Back To Top