Skip to content

Δεν πιστεύω τίποτε από όσα λέει ο πρωθυπουργός. Δεν πιστεύω καμιά από τις προβλέψεις των υπουργών του. Έχω την εντύπωση ότι συστηματικά προσπαθούν να με εξαπατήσουν, να μου παρουσιάσουν μια πλαστή πραγματικότητα που εξυπηρετεί τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πράξεις τους δεν ευνοούν τον ελληνικό λαό, τον βλάπτουν. Στην αρχή είχαν, ίσως, το ελαφρυντικό της άγνοιας. Τώρα όμως ενεργούν με κακία εναντίον του λαού. Είναι εχθροί του λαού.

Δύο παραδείγματα για τεκμηρίωση του ισχυρισμού: 1. Αρνούνται να αλλάξουν το άρθρο 16 του Συντάγματος που έχει οδηγήσει σε παράλυση τα πανεπιστήμια (μόνο πανεπιστήμια δεν είναι) για να μη θίξουν τις συντεχνίες των βολεμένων πανεπιστημιακών. Προτιμούν να διατηρούν αμετάβλητο το θεσμικό πλαίσιο εντός το οποίου θέριεψαν και διαπρέπουν οι κάθε λογής αφώτιστοι, ετερόφωτοι, κομματικοί ντενεκέδες, ιεροφάντες της ανοησίας, σε βάρος ικανών νέων που αναγκάζονται (αν μπορούν) να εκπατριστούν για να συμπληρώσουν τις σπουδές τους. 2. Αρνούνται να καταργήσουν τον συμπληρωματικό φόρο που συνοδεύει τον ΕΝΦΙΑ, μολονότι πρόσφατη μελέτη του ΙΟΒΕ απέδειξε ότι η κατάργησή του θα προκαλούσε αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,7% ετησίως, αύξηση της απασχόλησης κατά 32.000 θέσεις εργασίας ετησίως, θα έλυνε πολλά προβλήματα των τραπεζών και θα είχε μηδενική δημοσιονομική επίπτωση.

Πού κρύβεται ο αγγλοτραφής διάδοχος του κ. Βαρουφάκη στο Υπουργείο Οικονομικών; Γιατί αγνοεί τα συμπεράσματα της μελέτης του ΙΟΒΕ; 0,7% αύξηση του ΑΕΠ από την κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου, όταν η πρόβλεψή μου είναι ότι το 2019 η αύξηση του ΑΕΠ θα είναι μικρότερη από 2%! Θεωρεί αμελητέα την κατά 0,7% αύξηση του ΑΕΠ ο κ. Τσακαλώτος; Οι 32.000 νέες θέσεις εργασίας τον αφήνουν αδιάφορο; Μία διάταξη σε ένα άρθρο φθάνει για να καταργηθεί ο συμπληρωματικός φόρος και μπορεί να ψηφιστεί τώρα μαζί με τον προϋπολογισμό και να ισχύσει αμέσως.

Παρατηρώ, όπως όλοι σας, όχι τα ψέματα της κυβέρνησης αλλά όσα συμβαίνουν γύρω μας. Τι διαπιστώνω και τι φαντάζομαι διαπιστώνετε και εσείς; Οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες δείχνουν να παραπαίουν. Δεν είναι πια τράπεζες, αλλά ζόμπι. Η αξία τους, όπως μετριέται από την αξία των μετοχών τους, από 21 δισ. ευρώ το 2015 όταν ήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, είναι σήμερα 4 δισ. Συγχαρητήρια, κ. Τσίπρα. Συγχαρητήρια, κ. Τσακαλώτε. Είσαστε στο σωστό δρόμο! Σε λίγο οι τράπεζες δεν θα αξίζουν τίποτε. Θα δούμε τότε πώς λειτουργεί η οικονομία χωρίς τράπεζες. Παρατηρώ όμως ότι και η ΔΕΗ παραπαίει. Η ΔΕΗ που είναι προϋπόθεση για οποιαδήποτε παραγωγική διαδικασία. Τα δώσαμε όλα στους συνδικαλιστές και στους μεγαλο-προμηθευτές και μεγαλο-εκμεταλλευτές και τώρα θα δούμε, με διαλυμένη ΔΕΗ, πώς θα λειτουργεί η παραγωγική οικονομία (ή ό,τι απόμεινε από αυτήν).

Παρατηρώ ότι τα τελευταία χρόνια πέφτουν οι μέσες αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα και ανεβαίνουν οι μέσες αποδοχές στο Δημόσιο. Συγχαρητήρια, κ. Τσίπρα. Συγχαρητήρια, κ. Τσακαλώτε. Προσελκύετε τους καλύτερους χειριστές στρογγυλών και ορθογώνιων σφραγίδων. Διαμορφώνετε την πιο ανόητη γραφειοκρατία στην Ευρώπη (επιτέλους πρώτοι σε κάτι!).

Όπως, κύριε Τσίπρα και κύριε Τσακαλώτε, καταφέρατε να καταστρέψετε την αξία των ελληνικών Τραπεζών (σε τρία χρόνια από 21 σε 4 δισ. ευρώ), έτσι αναλογικά συντελέσατε στην καταστροφή της αξίας της ακίνητης περιουσίας του ελληνικού λαού. Δεν θελήσατε να παραδεχθείτε ότι στον κόσμο στον οποίο ζούμε ‒που διαφέρει από τον θεωρητικό κόσμο των μαρξιστικών δοξασιών‒ προϋπόθεση για επενδύσεις είναι το κεφάλαιο. Βαλθήκατε με πάθος να καταστρέψετε κεφάλαιο. Το επιτύχατε. Το αποτέλεσμα. Μηδέν επενδύσεις. Συγχαρητήρια, κ. Τσίπρα. Συγχαρητήρια, κ. Τσακαλώτε. Είσαστε αληθινοί εχθροί του λαού.

Παρατηρώ ότι το κόστος δανεισμού της Ελλάδας, όπως απεικονίζεται στο επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου, αντί να πέσει μετά την έξοδο από το μνημόνιο, αυξάνεται. Και καθώς κυριαρχεί η αβεβαιότητα και η απόλυτη έλλειψη εμπιστοσύνης θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Η αξία των τραπεζών, το επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου, η αξία της ΔΕΗ, η αξία των ακινήτων, οι ξένες επενδύσεις είναι πραγματικά μεγέθη που δεν υπακούουν στις διαταγές της κυβερνητικής προπαγάνδας. Η εξέλιξη όλων αυτών των μεγεθών, μας προειδοποιεί ότι έρχεται καταιγίδα.

Συγκεντρώνετε, κ. Τσίπρα και κ. Τσακαλώτε, λεφτά (φόρους και εισφορές) από τα 2,3 εκατ. των εργαζόμενων εκτός του Δημοσίου για να πληρώνετε τα 4 εκατ. δημόσιους υπάλληλους, συνταξιούχους, κληρικούς, άνεργους και άλλους συνδεδεμένους με το Δημόσιο. Αυξάνετε μάλιστα τα εισοδήματα των 4 εκατ. προεκλογικά σε μια προσπάθεια να διαμορφώσετε μια πλαστή πρόγνωση καλοκαιρίας. Τα σημάδια της καταιγίδας όμως είναι πραγματικά και ορατά σε όσους δεν είναι τελείως, μα τελείως ηλίθιοι.

Υ.Γ. Οι μισοί (τα 2,3 εκατ. απασχολούμενοι εκτός Δημοσίου) συντηρούν τους διπλούς του Δημοσίου (τα 4 εκατ.)! Με άπειρη θρασύτητα η συνδικαλιστική ηγεσία των 4 εκατ. παρέλυσε τη χώρα την περασμένη Τετάρτη απαιτώντας περισσότερα από τους απασχολούμενους του ιδιωτικού τομέα. Έτσι τους έμαθαν οι εχθροί του λαού Τσίπρας και Τσακαλώτος.

 

Back To Top